piektdiena, 2012. gada 9. marts

Gatavi darbam!

Pavasaris lēnām iestājas ne tikai meteoroloģisko laika apstākļu ziņā, bet arī mums, "Strops - 39", sākot rosīties un gatavoties lieliem darbiem, ieskaitot Pļavu ielas projektam "Bērnu un jauniešu brīvā laika pavadīšanas aktivitāšu dažādošana Bauskas pilsētā", kura ietvaros ir paredzēts izveidot ielu vingrošanas un aktīvās atpūtas laukumu. Apbūves gabalus pret nomas maksu mums nodrošina Bauskas pašvaldība, bet tā kā biedrībai piešķirts sabiedriskā labuma statuss, uz nenoteiktu laiku esam no nomas maksas atbrīvoti.


Finansējumu 17 000 Ls apmērā mums nodrošina lauku attīstības projekts LEADER, "Lauku ekonomikas dažādošana un dzīves kvalitātes veicināšana" ietvaros. Arī 2011.gadā, LEADER ietvaros, tika realizēts projekts, biedrībai sadarbojoties ar Bauskas deju kopu "Mēmelīte" un Codes pagasta jaukto kori "Mēmele". Šī projekta mērķis bija tautas tērpu iegāde pamatskolas un vidusskolas klašu kolektīviem, lai nodrošinātu to piedalīšanos koncertdarbībā, kā arī, dziesmu un deju svētkos. Projekta kopējās izmaksas bija 10 163 Ls un projekts tika pabeigts 2011.gada 30.decembrī.

Sākot ar maiju tiks sākti būvdarbi Pļavu ielas projektam, un līdz jūlija mēnesim piešķirtajiem zemes gabaliem jābūt pilnībā sakārtotiem - jāizrauj vecie apbūves pamati un jāiesēj zālājs. To visu paredzēts paveikt ar "Bauskas Vides serviss" palīdzību.

Aktīvās atpūtas kompleksā būs ietverts ielu vingrošanai paredzēts inventārs vēdera preses, roku un citu muskuļu grupu nostiprināšanai, basketbola statīvs, soliņš un bērnu šūpoles. Laukuma atklāšanas pasākumu paredzēts realizēt līdz šī gada oktobrim, ar dažādām muzikālām aktivitātēm, kā arī ielu deju un ielu vingrošanas paraugdemonstrējumiem.

Projektu vada - "Strops - 39" valdes locekle Ingrīda Liepa.

Mēs strādājam priekš jums un mūsu pilsētas, tāpēc
 vienmēr esam un būsim atvērti arī citiem jūsu ierosinājumiem! :)

1 komentārs:

  1. Ieteiktu pievērties vajadzīgākām lietām nekā kaut kādu nevajadzīgu vingrošanas laukumu izveidi. Vēl pie tam vietā kas ir stipri tālu no pilsētas centra. Otrāmkārtām iesaku šīs apvienības vai ka jūs sauc biedrus vairāk iziet sabiedrībā un noskaidrot vai vismaz redzēt ar ko bērni nodarbojas un ko viņiem vajag nevis sēžot pie datoriem un lasot grāmatas zīlēt ko gan uzcelt. Protams tas viss ir apsveicami jūs darbojaties un ta bet var tak naudu ieguldīt vajadzīgākos un noderīgākos projektos. Kino atjaunošana vispār ir pārāk dārgs projekts. Izejiet ziemā apskatīties kas notiek ārā piemēram skeitparkā, cik tur ir daudz cilvēku, tas ir tas kas vajadzīgs. Tas tā domas ievirzei.

    AtbildētDzēst