piektdiena, 2012. gada 16. marts

Strops - 39 par kino ēkas atjaunošanu!

"Strops - 39" uzsāk jaunu projektu -  bijušās Bauskas kino ēkas "Uzvara" atjaunošana un kino dzīves atdzīvināšana. 

Šī, 1954.gadā celtā ēka, ar mākslinieku Zaura un Mazūra veidoto interjeru, arhitektūras ziņā ir viena no Bauskas pilsētas lielākajām pērlēm, ko nedrīkst laist zudībā! Kā kino, ēka beidza funkcionēt 90tajos gados, un, naudas līdzekļu trūkuma dēļ, tā jau vairākus gadus ir pilnībā pamesta. Vēl nesen tika atjaunots ēkas jumts un sienas - pats nepieciešamākais, lai ēka neietu postā pavisam.

Iepriekš ēka piederēja Bauskas pašvaldībai, bet tagad, apmaiņas rezultātā, tā ir nonākusi SIA "Bauskas pakalpojumi" īpašumā.
Pirms kāda laika, "Strops - 39" pārstāve A. Ruhocka tikās ar "Bauskas pakalpojumi" priekšsēdētāju Nikolaju Dzeni, izsakot priekšlikumu, lūdzot atļauju un atbalstu ēkas atjaunošanai par paša "Strops - 39" iegūtiem finansiālajiem līdzekļiem. Saruna izvērtās draudzīga un ļoti pretimnākoša, "Bauskas pakalpojumi" ir devusi mums zaļo gaismu, piedāvāja tālākā nākotnē pat izvērst saimniecisko darbību, ja viss izdosies. Tiesa gan, šobrīd Stropa kontā nav šādi līdzekļi, ēkas atjaunošana varētu prasīt vairākus simtus tūkstošus latu, tāpēc līdzekļi vēl jāiegūst. Esam pilnībā gatavi mērķtiecīgi doties uz priekšu un sākumā piesaistīt līdzekļus no Kultūrkapitāla fonda, kā arī, svarīgs mums ir atbalsts no Bauskas pašvaldības puses, tāpēc aprīļa mēnesis mums sagaidāms ļoti darbīgs - tikšanās ar pašvaldības deputātiem, prezentācijas un nepieciešamie darbi, lai līdz maija sākumam varētu iesniegt precīzi izstrādātu projektu VKKF!

Mūsu interesēs ir radīt labvēlīgus apstākļus kultūras dzīves veicināšanai un brīvā laika pavadīšanas iespējām iedzīvotāju vidū, īpaši jauniešu, kuru iespējas Bauskas pilsētā ir salīdzinoši ierobežotas, tāpēc mēs domājam, ka šī varētu būt viena no jaukākajām dāvanām Bauskas pilsētas iedzīvotājiem! 

Mums svarīgi ir ne tikai finansiālie avoti, bet arī Jūsu, visu baušķenieku atbalsts, tāpēc ļoti ceram uz to, mēs strādājam priekš Jums! :)





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru